Bel: 085-8889914!
Somatic experiencing
Laat jouw trauma op veilige wijze in jouw lichaam behandelen door de SE-therapeut van Sterke Basis Traumatherapie.

Somatic Experiencing: lichaamsgerichte traumatherapie

Heb je een (bewuste of onbewuste) traumatische ervaring meegemaakt? En weet je niet goed hoe je hiermee moet omgaan en hoe je dit kunt oplossen? Hier bij Sterke Basis Traumatherapie krijgen vrouwen de hulp die zij nodig hebben in de vorm van op het lichaam gerichte Somatic Experiencing in Arnhem. Zo kun jij jouw lichaam bevrijden van de gevolgen van trauma, je levensenergie vrijmaken en daarmee weer in contact komen met je ware zelf.

 

Wat is Somatic Experiencing?

Somatic Experiencing-therapie (SE-therapie) is een methode om PTSS en trauma’s te behandelen, ontwikkeld door traumatherapeut Peter A. Levine. Dr. Levine beschrijft trauma als een biologisch, fysiek fenomeen. En een lichamelijk probleem kan het beste op lichamelijke wijze opgelost worden. Somatic Experiencing is daarom een lichaamsgerichte traumatherapie, waarbij we onder andere werken met de methode van pendelen. Deze veilige en bijzonder effectieve vorm van zogeheten trauma release kent 7 stappen:

  • Stap 1: vertragen en contact maken met het lichaam
  • Stap 2: een veilige plek aanwijzen en verankeren
  • Stap 3: vanuit deze veilige plek zorgvuldig in de richting van het pijnpunt bewegen
  • Stap 4: op het moment dat het ongemakkelijk voelt, meteen terug pendelen naar de veilige plek
  • Stap 5: herhaling; blijven pendelen tot het lichaam geen ongemak meer voelt en de blokkade vrijgeeft door kippenvel, warmte, kou, trillen of schudden
  • Stap 6: als het lichaam de blokkade heeft vrijgegeven, kunnen de emoties middels warmte gaan stromen. Het kan zijn dat tranen stromen, dit gebeurt als een lange golfslag
  • Stap 7: integratie

Effectief bij diverse problemen

Deze vorm van trauma healing kan effectief zijn bij verschillende symptomen die het gevolg zijn van traumatische ervaringen. Denk onder meer aan een verhoogde alertheid, indringende beelden, flashbacks, nachtmerries, slecht slapen en extreem gevoelig zijn voor licht en geluid. Daarnaast kan de Somatic Experience helpen bij overdreven emoties en schrikreacties, een verminderde flexibiliteit, makkelijk en snel gestrest zijn, geestelijke leegte, paniekaanvallen, huilbuien en snelle stemmingswisselingen (woede en razernij). Maar ook bij last van overdreven of verminderde seksuele activiteit, geheugenverlies, vergeetachtigheid, onvermogen om lief te hebben of relaties op te bouwen of angst heeft om te sterven, gek te worden of kort te leven kun je bij mij terecht. Sterke Basis Traumatherapie helpt jou weer aan veiligheid en vertrouwen, aan kracht en balans.

Maak je levensenergie vrij en kom in contact met je ware zelf. Neem de regie over je leven, carrière, relaties en meer weer in eigen handen met Somatic Experiencing in Arnhem. Bereik mij voor vragen of een afspraak gerust via het telefoonnummer 085-8889914 of via het online formulier. Een afspraak met mij als Somatic Experiencing-therapeut op locatie (in bijv. Velp, Apeldoorn of Zutphen) is in overleg zeker mogelijk. Ik maak graag kennis met je.